"De kracht van pure aandacht"

Cursus en workshop

Er zijn verschillende mogelijkheden om als begeleider voor deze doelgroep kennis te maken met 'beleven'. Speciaal voor activiteitenbegeleiders, groepsleiding, ouders, groepsleerkrachten, onderwijsassistenten, muziektherapeuten en vakdocenten muziek heeft DOT onderstaande cursus en workshop ontwikkeld.


Cursus ‘Belevingstheater’ 1 november 2018

Een praktische dagcursus over het maken van belevingstheater met muziek. In deze cursus geven we een handvat om vanuit de ervaringsordening en de BiM-werkwijze een theatervoorstelling te maken voor kinderen en volwassenen met (e)mb. 

Het cursusprogramma is opgebouwd uit uitgangspunten van belevingstheater, belevingsactiviteiten, gebruik van muziek, muziekbeleving, praktische opdrachten en een aanzet maken tot een eigen belevingstheatervoorstelling. Cursisten krijgen na afloop het lesboek en een certificaat. Deze cursus is bedoeld voor professionals op de werkvloer die in de zorg,  dagbesteding of het onderwijs werken met kinderen of volwassenen met (e)mb.

De cursus start doorgaans om 10 uur en eindigt om 16 uur en vindt plaats op een vaste locatie (Breda). Kosten inschrijving: 129 euro per persoon inclusief lesboek, certificaat van deelneming en lunch. Organisaties kunnen de cursus op locatie inkopen 

Schrijf je hier in voor de cursus van 1 november 2018

 

Workshop 'Belevingsvoorstellingen/projecten'

De uitgangspunten die DOT gebruikt voor het opzetten van belevingsvoorstellingen/projecten geven een duidelijk handvat om in de praktijk op eenvoudige wijze belevingsprojecten te realiseren. De duur van een workshop kan in overleg bepaald worden. Organisaties kunnen een workshop op locatie inkopen.