"De kracht van pure aandacht"

Cursus en Workshop

Er zijn verschillende mogelijkheden om als begeleider voor deze doelgroep kennis te maken met "beleven". Speciaal voor activiteitenbegeleiders, groepsleiding, ouders, groepsleerkrachten, onderwijs assistenten, muziektherapeuten en vakdocenten muziek heeft DOT onderstaande cursus en workshop ontwikkeld.


Cursus ‘Belevingstheater’ 1 november 2018

Een praktische dagcursus over het maken van belevingstheater met muziek. In deze cursus wordt een handvat gegeven om vanuit de ervaringsordening en de BiM-werkwijze een theatervoorstelling te maken voor kinderen en volwassenen met (e)mb. 

Het cursusprogramma is opgebouwd uit uitgangspunten van belevingstheater, belevings-activiteiten, gebruik van muziek, muziekbeleving, praktische opdrachten en een aanzet maken tot een eigen belevingstheatervoorstelling. De cursisten krijgen na afloop het lesboek en een certificaat. Deze cursus is bedoeld voor professionals op de werkvloer die in de zorg,  dagbesteding of het onderwijs werken met kinderen of volwassenen met (e)mb.

De cursus start doorgaans om 10.00 u. en eindigt om 16.00 u en wordt op een vaste locatie (Breda) gegeven. Kosten inschrijving € 129,- per persoon inclusief het lesboek, een certificaat van deelneming en een lunch. De cursus kan ook door een organisatie op locatie ingekocht worden. 

Schrijf je hier in voor de cursus van 1 november 2018

 

Workshop 'Belevingsvoorstellingen/projecten'

De uitgangspunten die DOT gebruikt voor het opzetten van belevingsvoorstellingen/projecten geven een duidelijk handvat om in de praktijk op eenvoudige wijze belevingsprojecten te realiseren. De duur van een workshop kan in overleg bepaald worden en kan ook door een organisatie op locatie ingekocht worden.