DOT belevingstheater 

"De kracht van pure aandacht"

Cursus en workshop 

Er zijn verschillende mogelijkheden om als begeleider voor deze doelgroep kennis te maken met 'beleven'. Speciaal voor activiteitenbegeleiders, groepsleiding, ouders, groepsleerkrachten, onderwijsassistenten, muziektherapeuten en vakdocenten muziek heeft DOT onderstaande cursus en workshop ontwikkeld.


Workshop 'Belevingsvoorstellingen/projecten'

De uitgangspunten die DOT gebruikt voor het opzetten van belevingsprojecten geven een duidelijk handvat om die projecten in de praktijk op eenvoudige wijze te realiseren. De duur van een workshop is een dagdeel, minimaal 6 deelnemers, 60 euro p.p.                  Organisaties kunnen een workshop op eigen locatie boeken.


Dagcursus ‘Belevingstheater’  

Een praktische cursus over het maken van belevingstheater met muziek. Hierin geven we een handvat om vanuit de ervaringsordening en de BiM-werkwijze een theatervoorstelling te maken voor kinderen en volwassenen met (e)mb. 

Het cursusprogramma is opgebouwd uit uitgangspunten van belevingstheater, belevingsactiviteiten, gebruik van muziek, muziekbeleving, praktische opdrachten en een aanzet maken tot een eigen belevingstheatervoorstelling. Cursisten krijgen na afloop het werkboek. Deze cursus is bedoeld voor professionals op de werkvloer die in de zorg,  dagbesteding of het onderwijs werken met kinderen of volwassenen met (e)mb.

De dagcursus start doorgaans om 10 uur en eindigt om 16 uur en vindt plaats op een vaste locatie in Breda. Kosten inschrijving: 145 euro p.p inclusief werkboek en lunch. De dagcursus is tevens voor organisaties te boeken op eigen locatie.