DOT belevingstheater 

"De kracht van pure aandacht"

Cursus en workshop (start oktober 2023)

Er zijn verschillende mogelijkheden om als begeleider voor deze doelgroep kennis te maken met 'beleven'. Speciaal voor activiteitenbegeleiders, groepsleiding, ouders, groepsleerkrachten, onderwijsassistenten, muziektherapeuten en vakdocenten muziek heeft DOT onderstaande cursus en workshop ontwikkeld.


Cursus ‘Belevingstheater’ 

Een praktische dagcursus over het maken van belevingstheater met muziek. In deze cursus geven we een handvat om vanuit de ervaringsordening en de BiM-werkwijze een theatervoorstelling te maken voor kinderen en volwassenen met (e)mb. 

Het cursusprogramma is opgebouwd uit uitgangspunten van belevingstheater, belevingsactiviteiten, gebruik van muziek, muziekbeleving, praktische opdrachten en een aanzet maken tot een eigen belevingstheatervoorstelling. Cursisten krijgen na afloop het werkboek . Deze cursus is bedoeld voor professionals op de werkvloer die in de zorg,  dagbesteding of het onderwijs werken met kinderen of volwassenen met (e)mb.

De cursus start doorgaans om 10 uur en eindigt om 16 uur en vindt plaats op een vaste locatie (Breda). Kosten inschrijving: 145 euro per persoon inclusief werkboek en lunch. Organisaties kunnen de cursus op locatie inkopen.

 

                     

                     

 

Workshop 'Belevingsvoorstellingen/projecten'

De uitgangspunten die DOT gebruikt voor het opzetten van belevingsprojecten geven een duidelijk handvat om die projecten in de praktijk op eenvoudige wijze te realiseren. De duur van een workshop kan in overleg bepaald worden. Organisaties kunnen een workshop op locatie inkopen.